Så gör du en likviditetsbudget

Med hjälp av den här enkla mallen kan du göra en likviditetsbudget och få koll på om företagets pengar/likvida medel kommer räcka för att betala månadens utgifter.

Till mallen

Ordlista: 75 svåra ord i redovisningen

För att undvika frågetecken och säkerställa att du och din redovisningskonsult verkligen förstår varandra har vi tagit fram en sammanställning med 75 ord som ofta används i redovisningen.

Till ordlistan

Så väljer du rätt redovisningsbyrå

Den här guiden innehåller 10 frågor ni behöver ställa er inför valet av redovisningsbyrå. Genom att besvara frågorna får ni en bättre förståelse för de faktorer som kommer vara avgörande för ett lyckat samarbete mellan byrån och er verksamhet.

Till guiden

Så gör ni en lönekartläggning - 6 enkla steg

Med hjälp av en lönekartläggning kan ni upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor i er verksamhet. I den här guiden får du verktyg, tips och checklistor för hur ni utför en lönekartläggning på bästa sätt. 

Till guiden

Guldkorn för företagaren - 5 värdefulla tips

Vi har samlat våra mest uppskattade tips i en värdefull guide. Guiden ger till exempel svar på vilka avdrag du får göra, hur du får koll på likviditeten och hur du bokför swish-transaktioner.

Till guiden

Sälja företag? 6 tips som förenklar försäljningen

Att genomföra en företagsförsäljning tar flera månader, men det finns några saker du kan göra för att förenkla processen. I den här guiden får du en lista med handfasta tips på hur du kan förbereda dig och företaget inför en eventuell försäljning.

Till guiden

Så gör du din egen kassaflödesanalys

Få full koll på vart pengarna tar vägen! I den här guiden får du veta hur man gör en enkel kassaflödesanalys enligt den indirekta metoden. Vi utgår från ett exempel och visar vilka värden i analysen som hämtats från balans- och resultaträkningen. 

Till guiden

Test: Hur digital är din ekonomiavd?

Svara på ett antal frågor och få en snabb överblick över ditt företags digitala mognad. Du får också en rekommendation på hur ni ytterligare kan digitalisera och effektivisera er ekonomihantering. 

Till testet

Dags att investera i nytt affärssystem?

Rätt affärssystem kan hjälpa er hantera företagets information, ekonomistyrning och administration på ett integrerat och effektivt sätt. En sådan investering är därför ett stort och viktigt beslut som kräver både analys och research. I den här guiden får ni 4 frågor att besvara för att ta rätt beslut! 

Till guiden

Har ni utbildningar, konferenser eller representation att deklarera?

Som företagare kan det vara snårigt att hålla koll på vilka avdrag man har rätt att göra och vilka effekter det får på den slutgiltiga skatten. Här får du veta vad du får dra av i deklarationen! 

Till guiden