Har ni koll på redovisningen?

Har ni koll på redovisningen?

Utöver kravet från lagen att alla företag ska ha en ordnad redovisning så finns det många anledningar att ha kontroll på siffrorna. Att redovisningen ger företaget koll på ekonomin är givet, men den hjälper dig också att fatta bättre beslut. 

Redovisningen fungerar som underlag inför exempelvis investeringar, större omstruktureringar eller övergripande planering av din verksamhet.

Inom begreppet redovisning ingår flera områden:

  • Bokföring – löpande dokumentation av företagets affärshändelser
  • Bokslut – sammanställning av bokföringen vid en viss tidpunkt
  • Rapportering – exempelvis årsredovisning

Men bokföring, bokslut, deklaration och fakturahantering kräver mycket tid, engagemang och kunskap. Det är många lagar och regler man som företagare måste ha koll på och följa. 

Vi på Aspia kan hjälpa dig med det stöd du behöver inom redovisningen – digitalt när du vill. Och du frigör tid för det du brinner för – din verksamhet.

Användare av MyBusiness på fjället

MyBusiness

Du är aldrig ensam med MyBusiness

Det ska vara enkelt att driva företag. Med MyBusiness har du full kontroll över allt som rör ditt företagande, och också direktlina till din rådgivare.

Kvinna och man sitter och pratar

Tips och kunskap

Redovisning – vad är det och hur väljer man byrå?

Att redovisningen ger företaget koll på ekonomin är givet, men vad ingår egentligen i begreppet redovisning? Och vad ska du tänka på om du funderar på att outsourca arbetet till en redovisningsbyrå?