Aspia är ett Karriärföretag 2024!

Vi är stolta över att ta emot utmärkelsen som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024! Karriärföretagen är en utmärkelse som delas ut till arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för dig som student och för dig som arbetat ett par år.

En av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Academic Work släpper årligen en undersökning, Young Professional Attraction Index (YPAI), där de mäter en arbetsgivares rykte, framgång och hur gärna yrkesverksamma ungdomar vill arbeta hos arbetsgivaren.

Och vet ni vad? Aspia är med! För tredje gången tog vi oss in på listan som en av de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Detta är vi såklart otroligt glada och stolta över!

Junior redovisningkonsult vid dator - Aspia

Är du vår nästa gymnasieekonom?

Har du läst företagsekonomi på gymnasiet och längtar efter att lära dig mer? Då har du möjlighet att påbörja din karriär som redovisningsassistent hos oss på Aspia. Du samlar på dig massor med kunskap inom ekonomi redan innan du läser vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Bästa starten på karriären med andra ord!
Alla tjänster som redovisningsassistent hittar du på vår lediga tjänster-sida.

Som redovisningsassistent lär du dig grunderna inom löpande redovisning. Du får jobba nära seniora, erfarna kollegor och skapa värdefulla kontakter inför din framtida karriär. Till din hjälp har du en handledare som hjälper dig att komma in i rollen och gemenskapen på Aspia. Du får också gå utbildningar anpassade efter din roll och dina arbetsuppgifter.

När du har jobbat i ca 2 år på Aspia uppmuntrar vi dig till vidare studier för att du efter examen ska kunna ta mer ansvar, arbeta med mer kvalificerade redovisningsfrågor och fortsätta din utvecklingsresa hos oss. Under studietiden erbjuder vi dig tjänstledighet och om möjligt extraarbete. 

Alla tjänster som redovisningsassistent hittar du på vår lediga tjänster-sida.

> Ta chansen och ansök idag!

Teambuilding - Personer i ring som sträcker händerna mot mitten

Dags att göra praktik?

Vi på Aspia är väldigt glada att ha möjlighet att erbjuda praktikplatser. Dessa praktikplatser riktar sig främst till dig som studerar på yrkeshögskola till redovisnings- eller lönekonsult och söker ett företag att göra din LIA-praktik på.

Som praktikant hos oss får du testa på det praktiska arbetet som redovisnings- eller lönekonsult och lära känna Aspia som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. 

Till våra aktuella praktikplatser
Surfare på väg mot stranden

Starta karriären där allt är möjligt

Vi vill underlätta övergången från student- till arbetslivet och vill göra dig så välutrustad och förberedd som möjligt när det är din tur att ta första steget i karriären.

Aspia tar därför regelbundet emot praktikanter från yrkeshögskolor, deltar på arbetsmarknadsdagar runt om i landet och arrangerar olika slags student-event för att du ska få en chans att lära känna oss bättre och få en förståelse för vad en karriär på Aspia kan innebära för just dig. För oss är detta ett utmärkt tillfälle att lära känna dig och ta del av dina kunskaper och idéer.

Som anställd på Aspia kan du förvänta dig:

  • Ett marknadsledande, nytänkande och innovativt bolag

  • Närhet till bred kompetens och specialister

  • Nära kontakt med näringslivet

  • Kunskap om en mängd olika branscher och ägarstrukturer

  • Personlig coaching

 

  • Stor möjlighet till personlig utveckling genom varierande och utmanande uppgifter

  • Utbildning från en bred utbildningskatalog

  • Socialt och familjärt arbetsklimat

  • Flexibel vardag

Kvinna och en man sitter vid ett skrivbord

Våra rekryterares 5 bästa tips inför intervjun!

På Aspia använder vi oss av något som kallas kompetensbaserad intervjuteknik. Det innebär att stort fokus under intervjun läggs på dina egenskaper, så kallade personliga kompetenser. Precis som under traditionella intervjuer kommer du få möjlighet att berätta om dig själv och dina personliga egenskaper men vi tar det ett steg längre.

Under intervjun ber vi dig beskriva specifika situationer som du varit med om där du har använt dig av de egenskaper som du behöver för att kunna prestera i tjänsten som du sökt.


Läs mer för att få våra rekryterares 5 bästa tips inför intervjun! 

5 tips inför intervjun


Förbered dig

Förbered dig på att vad som intresserar dig med tjänsten och vad du tror att du kan tillföra företaget. Vad fick dig att söka tjänsten? 

Ställ frågor

Fundera också på om du själv har några frågor gällande tjänsten/företaget? Vad är viktigt för dig att veta som inte har framgått i annonsen? 

Ge konkreta exempel

Gå igenom annonsen innan intervjun och fundera över vilka egenskaper och erfarenheter som verkar vara viktiga för tjänsten. Försök sedan att under intervjun lyfta konkreta exempel, från studietiden eller tidigare arbeten, där du visat upp just dessa kompetenser. Exempelvis kan det vara ett mål du arbetat mot, ett grupparbete, hur du löst ett problem. 

Berätta om lärdomar

Under intervjun är det helt okej att fundera en stund över ett exempel och du behöver inte heller ge det “perfekta” exemplet. Var inte heller rädd för att berätta om en situation då det inte gick som planerat. Det viktiga är att förstå hur du agerade och att du kan visa att du lärt dig något från situationen. 

Var ärlig

Ta det lugnt och berätta om du känner dig nervös! Om vi vet om det kan vi också hjälpa dig att känna dig mer avslappnad. Då blir det oftast ett bättre samtal. 

Aspia TV - lär känna oss och branschen lite bättre

Kolla när ”Jerka” Johansson och Nichlas Niemi snackar mat och redovisning i Spisa med Aspia, lär dig mer om våra medarbetare i Resenärerna och följ med Emil Persson från Fördomspoddden i jakten på svaret till frågan: Vad f*n gör en konsult?

Till Aspia TV

Gå med i vår studentklubb

Anmäl dig till vår studentklubb och få uppdateringar om rekryteringsdagar, praktikplatser, event och annat kul - direkt i din inkorg.