Lönehantering och personalnära arbetsuppgifter blir allt mer komplexa områden att hantera. Arbetsmarknaden är i ständig förändring och det krävs att man är påläst och uppdaterad, så det är inte ovanligt att man som företag känner att den interna kunskapen inte riktigt räcker till.

Därför utvecklar vi hela tiden våra digitala verktyg och erbjuder stöd från erfarna lönespecialister nära dig. Med Aspias hjälp får du ordning och reda, samt minskad sårbarhet i löneadministrationen. Du slipper egna systeminvesteringar samt underhåll, drift och support av dem.

Våra lönespecialister hjälper dig att hantera lönerna och hålla koll på lagar och regler som är kopplade till personalen.

Lön är mer än att hantera det administrativa – personalen är din viktigaste resurs.

Annika Lantz på Devicia vid en whiteboardtavla

Kundcase

Hemligheten bakom Devicias starka tillväxt

När medtech-företaget Devicia växte rekordsnabbt och från start tog sig utanför Sveriges gränser, stod det klart att företagets lönekonsult måste ha bred och hög kompetens. Valet föll på Aspia.

Läs mer
Kvinna på fjället med mobiltelefon

MyBusiness

Fördelar med MyBusiness

Med affärssystemet MyBusiness får du en smidig digital hantering av tid, resa och bemanning dygnet runt. Eftersom allt finns i molnet kan rätt underlag alltid levereras till rätt part i rätt tid. Du undviker kostnader för inköp och underhåll av egna system och är trygg med att lönerna och tillhörande bokföringsunderlag är kvalitetssäkrat av lönekonsulter med rätt kompetens.

MyBusiness
Kvinna med filt sitter i soffa och dricker te

Nya regler 2019

Karensavdrag – detta gäller och så ska du räkna

Från den 1 januari 2019 gäller nya regler i lagen om sjuklön som innebär att ett karensavdrag ersätter den tidigare karensdagen. Avdraget föreslås uppgå till 20 procent av en genomsnittlig veckoersättning i form av sjuklön. Här förklarar vi vad som gäller och hur karensavdraget beräknas.

Läs mer