• Vi hjälper er att effektivisera löne- och HR-processer. Ni får kvalificerat HR-stöd i komplexa frågor, hjälp med lönekartläggning och med att ta fram personalhandböcker och policyer.

  • Vårt digitala verktyg hanterar allt från effektiv resursplanering till rapportering och attestering av tid och reseräkningar. 

  • Ni får en genomlysning av hela er lönefunktion, analys av nuläge och förslag på förbättringsåtgärder. Vi säkerställer kvalitet och kontinuitet i arbetet genom att arbeta i team och enligt kvalitetssäkrad arbetsmetodik.

Löneadministration och kvalificerat HR-stöd

Vi skräddarsyr uppdraget för er

Vår tjänst är skalbar och kostnaderna är därför förutsägbara. Vi utformar en lösning utifrån era specifika behov och önskemål. Aspias löne- och HR-specialister har lång erfarenhet av att hjälpa företag att utvecklas genom effektivisering av Lön och HR.

Koll på lagar och regler

Ni får tillgång till vår breda expert- och branschkompetens inom löneväxling, HR, förmåner och lagar inom löneområdet. Ni får ta del av våra specialisters kunnande och de hjälper er med komplexa lönehanteringsfrågor.

Minskad sårbarhet

Vi utför löneadministrationen i våra egna system, med vår egen personal och arbetar enligt en kvalitetssäkrad arbetsmetodik. För att säkerställa backup i vårt uppdrag för er arbetar vi i team. MyBusiness är alltid tillgängligt för er på datorn eller i mobilen.

Nordisk löneservice

Vi är unika på marknaden genom att kunna erbjuda er en heltäckande lösning gällande nordiska löneuppdrag. Vi koordinerar och utför arbetet via vår egen personal även i Norge, Finland och Danmark. Prata med oss om ni har verksamhet i fler nordiska länder!

Kvinna på fjället med mobiltelefon

MyBusiness

Fördelar med MyBusiness

Med affärssystemet MyBusiness får du en smidig digital hantering av tid, resa och bemanning dygnet runt. Eftersom allt finns i molnet kan rätt underlag alltid levereras till rätt part i rätt tid. Du undviker kostnader för inköp och underhåll av egna system och är trygg med att lönerna och tillhörande bokföringsunderlag är kvalitetssäkrat av lönekonsulter med rätt kompetens.

MyBusiness
Annika Lantz på Devicia vid en whiteboardtavla

Kundcase

Hemligheten bakom Devicias starka tillväxt

När medtech-företaget Devicia växte rekordsnabbt och från start tog sig utanför Sveriges gränser, stod det klart att företagets lönekonsult måste ha bred och hög kompetens. Valet föll på Aspia.

Läs mer
Kvinna med filt sitter i soffa och dricker te

Tips och kunskap

Karensavdrag – detta gäller och så ska du räkna

Från den 1 januari 2019 gäller nya regler i lagen om sjuklön som innebär att ett karensavdrag ersätter den tidigare karensdagen. Avdraget föreslås uppgå till 20 procent av en genomsnittlig veckoersättning i form av sjuklön. Här förklarar vi vad som gäller och hur karensavdraget beräknas.

Läs mer