Kollegor sitter och pratar

Vad f*n gör en konsult?

De finns nästan överallt. De rör sig obehindrat mellan alla möjliga branscher. Du har säkert sett dem någon gång, kanske utan att ens märka det. Konsulterna. Vilka är de? Vad har de i portföljen? Och framför allt, vad f*n gör de? 

Frågan är långt ifrån ny. Forskare har kunnat spåra den ända från dagens virtuella fikapauser och bakåt till tidiga grottmålningar, där avbildningar av mammutar och sabeltandade tigrar varvas med tre människofigurer – jägaren, samlaren, och konsulten. 

Med hjälp av Sveriges främsta fördomsförmedlare Emil Persson har vi bestämt oss för att en gång för alla gå till botten av mysteriet – vad f*n gör en konsult? 

Aspia TV Program 1 Sagan om Aspia

Sagan om Aspia

Möt vår Vd Ola Gunnarsson, som tillsammans med rekryterare och konsulter från verksamheten berättar om vilka vi är, och hur vi jobbar för att nå vårt högt uppsatta mål – att man på Aspia ska ha den bästa tiden i sin karriär.

Aspia TV Program 2 Redovisningskonsulten

Redovisningskonsulten

Måste man brinna för redovisning för att trivas på Aspia? Och varför ger redovisningsyrket dig en bra grund att stå på inför din framtida karriär? Ingen kan svara bättre på det än våra egna medarbetare. Här får du träffa både juniora och seniora medarbetare från olika delar av verksamheten som delar med sig av sin vardag och sina erfarenheter. Vi pratar karriär, utvecklingsmöjligheter och ger dig en ärlig bild av vad det innebär att jobba som redovisningskonsult.

Aspia TV Program 3 Uppdrag lön

Uppdrag lön

Den 25:e smäller det. Men hur? Varför ska man jobba med lön? Hur ser en vanlig dag ut och vilka är de vanligaste rollerna vi rekryterar till? Våra löneexperter berättar allt om hur det är att vara en del av maskineriet som får lönekuverten att räknas ut, fyllas och levereras.

Emil Persson och Fördomspodden

Emil Persson är reporter, poddare och krönikör på Cafe och just nu kanske mest aktuell med Fördomspodden. Med 600 000 lyssningar i månaden har Emil i snart 100 poddavsnitt testat sina fördomar på svenska kändisar med ambitionen att komma lite närmare sanningen. 

Se när Emil testade sina fördomar på Aspias medarbetare

Två studenter vid ett skrivbord

Student och inte redo att söka jobb än?

Då borde du gå med i vår studentklubb istället. Det ger dig full koll på alla våra rekryteringsdagar, praktikplatser, event och annat kul - direkt i din inkorg.

Gå med i studentklubben
Jobba hos Aspia - Fem unga Aspiaanställda ser glada ut

Den bästa tiden i din karriär

Möjligheterna är oändliga och ambitionerna stora – hos oss har du stora utvecklingsmöjligheter. Genom det arbete du gör och får ta ansvar för, genom dialogen med dina kunder och kunniga kollegor och genom tydlig utvecklings- och utbildningsplanering.

Vårt arbetssätt ligger i framkant och vi utvecklar hela tiden våra digitala tjänster så det känns modernt, kul och effektivt att jobba hos oss.

Lediga jobb