Vilka tjänster kopplade till regelefterlevnad (Compliance) kan Aspia hjälpa till med?

Aspia säkerställer regelefterlevnad i förhållande till kollektivavtalsregler, semester, arbetsrätt och skatterätt, sköter all rapportering gentemot myndigheter och tar hand om det praktiska, såsom utbetalning av löner och utskick av lönespecifikationer.  Våra konsulter bistår med ansökningar, såsom SINK-skatt, expertskatt och jämkningar, för att säkerställa rätt skatteavdrag. Samtliga ersättningskomponenter såsom bonus, bostad, bil, drivmedel, traktamenten mm. bedöms och hanteras på rätt sätt.

Vidare skiljer sig reglerna kring skatteavdrag, beräkning av arbetsgivaravgifter och rapportering skiljer sig beroende på vilken bolagsform kunden har. Aspia säkerställer korrekt rapportering i alla konstellationer. Vid gränsöverskridande arbete bedömer vi om arbetet är att betrakta som tjänsteresa, utsändning eller lokal anställning. På individnivå bedömer vi den anställdes skattestatus, begränsad eller obegränsad.

Incitamentsprogram ökar medarbetares delaktighet och motivation

Lösningar efter dina behov

Vi hjälper dig med allt du behöver inom Expatriate Payroll. Från rådgivning till netto- till bruttoberäkningar, beräkning av preliminärskatt och arbetsgivaravgifter och rapportering till Skatteverket. Vill du ha hjälp med att få ordning på processer och rutiner för hantering av era Expatriater så hjälper vi er med det också.

För dig som vill ha all lönehantering på ett ställe så erbjuder vi en heltäckande lösning, både för dina lokalt anställda och dina utlandsanställda. Du slipper därmed ha flera olika leverantörer och kan vara trygg med att all löneadministration sköts av kompetent personal som är insatt i din verksamhet.

Komplexa internationella frågor

Vi hjälper er med komplexa frågor som rör internationella anställningar, till exempel expatriathantering som kräver kunskaper i skatteregler och socialförsäkringsfrågor. Vi ger vägledning i hur ni kan tänka som arbetsgivare för att det ska bli en lyckad rekrytering. 

Man och kvinna som sitter framför en dator

Korrekt lön för utlandsanställda

Företag och individer som arbetar internationellt står inför utmaningar hur lön, skatt och arbetsgivaravgifter ska beräknas och rapporteras i Sverige. Är de anställda skattskyldiga i Sverige? Vilket lands socialförsäkring ska de anställda omfattas av? Har de anställda expertskatt? Frågorna är många och det finns många regelverk att hålla koll på. 

Fokusera på din kärnverksamhet och låt oss på Aspia ta hand om lönehanteringen av era utlandsanställda. Kontakta oss så berättar vi mer!

Varför Aspia?

Illustration av digital faktura

Modern och digital plattform med GDPR-säkrade lösningar.

Tillgång till specialister när du behöver personlig rådgivning i lön- och HR-frågor.

Du väljer själv hur mycket eller lite du vill ha hjälp med.

Illustration av väg med utplacerad kartnål

Vi finns nära dig på ca 60 orter över hela landet, från söder till norr.

Miljöbild från kontor med glad affärskvinna i förgrunden

Utbildning

Koll på reglerna för utlandsanställda?

Är du ansvarig för företagets lönehantering? Då vill du inte missa vår utbildning i internationell payroll som vi på Aspia och Skeppsbron Skatt skräddarsyr efter era behov.

Läs mer om utbildningen
Kontorslandskap med kvinna och man som arbetar vid datorer

Blogginlägg

Så förändras skattereglerna vid tillfälligt arbete i Sverige

Genom att införa ett så kallat ”ekonomiskt arbetsgivarbegrepp” förändrar regeringen hur personer som arbetar tillfälligt i Sverige ska beskattas från och med 1 januari 2021. Här redogör vi för vad som gäller.

Läs blogginlägget