Nästa tillfälle för rekryteringsdagarna är planerat till hösten 2024.  Under tiden kan du passa på att gå med i vår studentklubb eller titta in på vår karriärsida.

Aspias Studentklubb
Anmäl dig till vår studentklubb och få uppdateringar om rekryteringsdagar, praktikplatser, event och annat kul - direkt i din inkorg!

Studentklubben

Karriär på Aspia
På vår karriärsida kan du läsa om allt som rör Aspia som arbetsgivare samt vad du som anställd kan förvänta dig här. Medarbetarberättelser, lediga tjänster, våra förmåner och mycket mycket mer. Allt som du behöver veta för att förstå hur du kan få den bästa tiden i din karriär på Aspia!

Karriärsidan

Rekryteringsprocessen - så går det till:

1. Ansök

Du söker enkelt genom att skicka in CV och svara på några urvalsfrågor.

Illustration av en hjärna

2. Tester

Du testas i problemlösning och får göra ett personlighetstest.

3. Telefonavstämning

Du blir kontaktad av en representant från HR för en kortare telefonavstämning och för att boka in tid för intervju.

4. Aspia live

Du bjuds in till en livesändning där du får träffa vår VD och kollegor runt om i landet för att lära känna Aspia och får mer info om vårt erbjudande.

5. Intervju

Du träffar chef eller senior kollega för en verksamhetsintervju och får även genomföra en analysuppgift.

Illustration av medalj med stjärnmotiv

6. Erbjudande

Din blivande chef kontaktar dig för att ge dig ett erbjudande om anställning.

Teambuilding - Personer i ring som sträcker händerna mot mitten

Vi erbjuder dig

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar och flexibel arbetstid, samt kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling.

Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat! 

Kvinna och en man sitter vid ett skrivbord

Våra rekryterares 5 bästa tips inför intervjun!

På Aspia använder vi oss av något som kallas kompetensbaserad intervjuteknik. Det innebär att stort fokus under intervjun läggs på dina egenskaper, så kallade personliga kompetenser. Under intervjun ber vi dig beskriva specifika situationer som du varit med om där du har använt dig av de egenskaper som du behöver för att kunna prestera i tjänsten som du sökt.

Läs mer för att få våra rekryterares 5 bästa tips inför intervjun! 

5 tips inför intervjun


Förbered dig

Förbered dig på att vad som intresserar dig med tjänsten och vad du tror att du kan tillföra företaget. Vad fick dig att söka tjänsten? 

Ställ frågor

Fundera också på om du själv har några frågor gällande tjänsten/företaget? Vad är viktigt för dig att veta som inte har framgått i annonsen? 

Ge konkreta exempel

Gå igenom annonsen innan intervjun och fundera över vilka egenskaper och erfarenheter som verkar vara viktiga för tjänsten. Försök sedan att under intervjun lyfta konkreta exempel, från studietiden eller tidigare arbeten, där du visat upp just dessa kompetenser. Exempelvis kan det vara ett mål du arbetat mot, ett grupparbete, hur du löst ett problem. 

Berätta om lärdomar

Under intervjun är det helt okej att fundera en stund över ett exempel och du behöver inte heller ge det “perfekta” exemplet. Var inte heller rädd för att berätta om en situation då det inte gick som planerat. Det viktiga är att förstå hur du agerade och att du kan visa att du lärt dig något från situationen. 

Var ärlig

Ta det lugnt och berätta om du känner dig nervös! Om vi vet om det kan vi också hjälpa dig att känna dig mer avslappnad. Då blir det oftast ett bättre samtal. 

Det är förmånligt att jobba på Aspia

Flexibel arbetstid

Hos oss får du möjligheten att förlägga din arbetstid anpassat efter dina behov. Mellan juni till september erbjuder vi sommartid.

Hybridkontor

Vi utgår från kontoret, men tillsammans hittar vi flexibla lösningar som passar dig och ditt team.

Friskvårdsbidrag

Hos oss får du ett generöst firskvårdsbidrag varje kalenderår att lägga på friskvårdsaktiviteter.

Lunchförmån

11 månader om året bjuder vi på en frikostig summa för lunch. Smaklig spis!

Hälso- och sjukvårdsförsäkring

Alla tillsvidareanställda på Aspia omfattas av en hälso-och sjukvårdsförsäkring via Skandia.

Tjänstepension

Via vårt kollektivavtal omfattas Aspia av Industrin och handelns tilläggspension för tjänstemän (ITP).

Föräldralön

Som anställd på Aspia har du rätt till en kollektivavtalad föräldralön. Det innebär att vi kompletterar din föräldrarpenning med ytterligare bidrag.

Utbildning

Vi investerar mycket i varje medarbetares utveckling genom tydlig utvecklingsplanering och genom en stor bredd av utbildningar.

Karriär på Aspia

På vår karriärsida kan du läsa om allt som rör Aspia som arbetsgivare samt vad du som anställd kan förvänta dig här. Medarbetarberättelser, lediga tjänster, våra förmåner och mycket mycket mer. Allt som du behöver veta för att förstå hur du kan få den bästa tiden i din karriär på Aspia!

Aspia TV

Aspia TV är platsen där vi samlar allt vårt filmade material. Här kan du bland annat se Erik ”Jerka” Johansson och Nichlas Niemi snacka mat och redovisning i Spisa med Aspia, lära dig mer om våra medarbetare i Resenärerna och följa med Emil Persson i jakten på svaret till frågan: Vad f*n gör en konsult?

Aspias Studentklubb

Anmäl dig till vår studentklubb och få uppdateringar om rekryteringsdagar, praktikplatser, event och annat kul - direkt i din inkorg!

En av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Academic Work släpper årligen en undersökning, Young Professional Attraction Index (YPAI), där de mäter en arbetsgivares rykte, framgång och hur gärna yrkesverksamma ungdomar vill arbeta hos arbetsgivaren. 
Och vet ni vad? Aspia är med! Återigen tog vi oss in på listan som en av de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Detta är vi såklart otroligt glada och stolta över!