Både inom och utanför Aspia har Christoffer Selling snabbt gjort sig ett namn. Först inom mindre revisionsbyråer, för att sedan ta steget mot revision och redovisning. Idag är han rådgivare och kundansvarig på Aspia, samtidigt som han är en av bolagets partners. Det innebär många fördelar, bland annat eftersom rollen som rådgivare är friare och mer oberoende.  

– Som rådgivare får jag följa kunderna mer i realtid, jämfört med att som revisor där det snarare handlar om att blicka tillbaka. Det händer mycket hos våra kunder och att vara ett strategiskt bollplank kommer med ett stort förtroende som jag värdesätter högt, säger Christoffer Selling. 

Konsultrollens fördelar

Att jobba som konsult kan vara en utmanande arbetsroll där du ständigt ställs inför nya frågeställningar. Samtidigt som vardagen kan vara krävande är Aspia en human arbetsgivare där man värdesätter balans i arbetslivet. 

– Den största fördelen med att jobba på Aspia är att jobbet innebär stor frihet under ansvar. Som kunskapsorganisation finns ett stort nätverk att luta sig mot och så länge jag sköter mina uppgifter spelar det ingen roll när på dagen jag jobbar eller var jag sitter. Det förenklar livspusslet inte minst för alla som har barn och familj precis som jag, säger Christoffer.

Christoffer menar också att jobbet som konsult förutsätter att du gillar att jobba i ständig variation och med starkt affärsmannaskap. 

– Det passar de som gillar att göra affärer och jobba nära bolagen. På många sätt är det en entreprenöriell roll samtidigt som det ger en bred inblick i svenskt näringsliv. 

”Rollen som rådgivare är tacksam
att jobba i eftersom du får använda
din kompetens och verkligen
göra skillnad.”

Steget mot att bli partner

Efter en intern nomineringsprocess fick Christoffer möjligheten att kliva in som partner vid årsskiftet 2019/2020. Att bli partner var ett av hans strategiska karriärsmål.

– Jag valde att kliva som partner dels eftersom det ger mig större möjligheter att påverka bolaget, dels eftersom det är en spännande bransch där vi arbetar nära stora transaktioner. Variationen av uppdrag är stor och att kliva in som partner känns som en kvalitetsstämpel. Jag ser det som ett kvitto på att jag gör ett bra jobb, menar Christoffer.

Aspias uppdrag blir allt viktigare

I takt med att regelverk blir mer komplexa och allt fler företag etableras har företagarna ett större behov av få hjälp. Att kunderna behöver någon att hålla i handen blir viktigare och viktigare, det är Christoffer helt övertygad om. 

– Under de år jag har varit verksam har regelverken för bolagen blivit tuffare. Vi går mer mot regelstyrning och då är det viktigt att våra kunder har tillgång till en oberoende samarbetspartner som besitter rätt kunskap. Därför är rollen som rådgivare så tacksam att jobba i eftersom du får använda din kompetens och verkligen göra skillnad. Att dessutom få göra det hos en arbetsgivare som tillhandahåller en helhetslösning för kunderna känns riktigt bra. 

En närvarande ledare

Med en lång bakgrund av att jobba både som revisor och redovisningskonsult har Christoffer erfarenhet av de flesta situationer. Det har skapat ett inre lugn som han bär med sig. 

– Visst är det så att jag blir mer luttrad och lugn med åren. Både i min egen roll och kunskapsmässigt, har man jobbat i många år så har man stött på många olika situationer. 

Samtidigt som det finns mycket kompetens att luta sig tillbaka på gäller det att aldrig stanna av. Framför allt ledarskapet ser Christoffer till att utveckla bland annat genom olika ledarskapsnätverk. 

– Ledarskapet behöver utvecklas konstant, det tycker jag är väldigt viktigt. Det är något jag värdesätter både hos mig och själv och andra. Som ledare är jag strukturerad och värdesätter bra planering. Jag tar mig tid för att vara närvarande och ge stöd till mina medarbetare när och där det behövs, det tycker jag är betydelsefullt för att vara en engagerad chef i alla situationer, avslutar Christoffer.

Snabbfakta

Namn: Christoffer Selling

Titel: Partner och rådgivare

Utbildning: Magisterexamen i företagsekonomi, Gävle högskola, examen 2005

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Aspia?

Kul! Vi berättar gärna mer. Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort. Vi hörs!