Varför interimskonsult hos Aspia?

Illustration av Aspias värdeord "together"

Olika branscher

Bredda och fördjupa din kompetens och utveckla erfarenhet från olika branscher och organisationer. 

Illustration av en hjärna

Stor kompetensbas

Med Aspia ”i ryggen” finns det alltid en trygghet. Du har alltid specialister att fråga när du behöver råd eller stöd i ditt arbete.

Ikon med blomma som växer

Väx med oss

Vi är ett marknadsledande tillväxtbolag som gör stora satsningar digitalt. Följ med på en modern, kul och spännande resa.

Illustration av medalj med stjärnmotiv

Boosta ditt CV

Ingen dag är den andra lik. Du bygger upp en gedigen kunskap kring olika sätt att hantera utmanande situationer.

Vill du börja jobba som interimskonsult hos Aspia?

Kolla in våra lediga tjänster och skicka in din ansökan redan idag. Vi söker interimskonsulter till Stockholm, Göteborg och Malmö. Har du frågor är du välkommen att kontakta sara.smedeby@aspia.se.

Till lediga jobb

Våra medarbetare berättar 

Läs mer om vad våra medarbetare tycker är det bästa med deras roll och varför de valt Aspia som arbetsgivare.

Porträtt av Per Malmgren, Aspia

"Högt tempo och många utmaningar varje dag, det är det som driver mig"

Vad är det bästa med ditt jobb?
Variationen med att se olika branscher och få jobba med olika bolag samtidigt som jag får möjligheten att få bidra med något viktigt hos kunden. Som interim CFO kommer jag ofta in i en utmanande situation t ex vid organisationsförändring, uppköp, noteringsprocess etc då det är högt tempo och många utmaningar varje dag, det är det som driver mig. 

Hur gör du skillnad hos kunden?
Som interimskonsult har jag haft möjligheten att bygga upp en gedigen kunskap kring olika sätt att hantera en utmanande situation, på så sätt kan jag lätt applicera en metod och tankesätt som jag vet har fungerat bra på tidigare uppdrag. Jag fyller inte bara ett behov vid tillfälligt personalbortfall hos kunden utan jag bidrar även med rådgivning och expertis i situationer som kunden inte själv känner igen sig i.

Varför valde du att börja på Aspia?
Jag har hela tiden hållit mig inom finansvärlden och tyckte att det var dags att vidga mina vyer. Genom att tillhöra insourcingdelen på Aspia räknar jag med att kunna möta en variation av verksamheter och/eller branscher.

Som interimskonsult förväntar jag mig även att hamna i utmanande situationer och finna nya sätt att väga ekonomiska aspekter och olika sätt att använda styrtal för att driva verksamheten framåt.

Per Malmgren
Interim CFO
 

"Kombinationen redovisning och att hjälpa människor är roligast"

Josefine jobbar som interim redovisningsekonom på Aspia. Som interimskonsult på plats ute hos företag får hon en helt annan chans att lära känna kunden och verksamheten. Josefines karriär på Aspia började genom att hon var praktikant och sen har hon jobbat sig upp från assistent till konsult, där hon är idag.


Josefine Olofsson
Auktoriserad Redovisningskonsult

Porträtt av Nevin Idriz, Aspia

"Att ta anställning som interimskonsult blev som en nystart på karriären"

Vad med interimsrollen intresserade dig?
Efter nio år på ett stort telekombolag hade jag hunnit testa på nästan alla roller inom ekonomifunktionen. Jag hade samlat på mig en bred erfarenhet och kände att det var dags att ta nästa steg. Efter att ha arbetat länge på samma ställe blir det nästan ofrånkomligt att hamna i en slags ”comfort zone”. Jag ville ta nästa steg i utvecklingen och samtidigt kunna bidra med mina mångåriga erfarenheter. Att ta anställning som interimskonsult blev som en nystart på karriären. Det gjorde det möjligt att utvecklas utan att för den delen behöva byta arbetsgivare.

Vilka utmaningar möter du i din roll? 
Att komma ut i nya bolag och lära känna nya kollegor innebär alltid en form av utmaning, och det är något jag gillar. Jag märker att det är utvecklande, både på ett personligt och professionellt plan. Det går inte att ”klamra sig fast” vid sina böcker. Konsultbranschen är väldigt konkurrensutsatt och det gäller att verkligen prestera i sina uppdrag. Men har man drivet så får man mycket tillbaka.  

Vilka egenskaper krävs för att bli framgångsrik som konsult?  
Jag tror att det krävs att man är driven och utåtriktad för att passa som konsult. Man måste snabbt kunna hitta sin egen plats i gruppen och skapa sig en förståelse för vad kunden behöver hjälp med. Det handlar både om att vara ödmjuk och proaktiv. I konsultrollen får man snabbt ta mycket ansvar. Det är ett omväxlande arbete som kräver en stort portion av flexibilitet och engagemang.

Nevin Idriz
Interimskonsult

Vill du börja jobba som interimskonsult hos Aspia?

Kolla in våra lediga tjänster och skicka in din ansökan redan idag. Vi söker interimskonsulter till Stockholm, Göteborg och Malmö. Har du frågor är du välkommen att kontakta sara.smedeby@aspia.se.

Till lediga jobb