Kvinna som sitter ner med dator i knäet

Slipp driva in fakturor - få betalt ändå

Med Aspia Fakturaköp får du möjlighet att stärka företagets likviditet samtidigt som du släpper allt ansvar för att driva in fakturorna. En förutsättning för att kunna nyttja Fakturaköp är att den vara eller tjänst som fakturan avser är levererad och utförd. Förskottsfakturor, presentkort och liknande kan alltså inte säljas.  

Tjänsten levereras av vår samarbetspartner Waya Finance & Technology. De  hanterar fakturaköpsavtalet som skrivs med Resurs Bank. Det är sedan Resurs bank som hanterar själva likviden och betalar ut pengarna dagen efter försäljningstillfället. Nyttjar du Aspia Fakturaköp får du även tillgång till Aspia Fakturaservice.

Välj mellan två olika upplägg

Aspia Fakturaköp erbjuder två olika upplägg, välj vilket som passar din verksamhet bäst:

1. Fakturaköp (Hela flödet) 

Du kan välja att sälja samtliga fakturor i ditt flöde. Genom att välja detta alternativ kommer fakturorna att säljas löpande och ni får betalt dagen efter att fakturan skapas om fakturamottagaren är kreditgodkänd. 

2. Fakturaköp (Utvald kund)

Vill du hellre sälja fakturor till specifika kunder kan du själv i fakturaportalen välja de kunder vars fakturor ni vill sälja. De utvalda fakturorna säljs löpande i ett fakturaköpsflöde och resterande fakturor hamnar i fakturaserviceflödet.

Vad väntar du på? Anmäl ditt intresse redan idag!