Interimskonsulter som gör skillnad

Plötsligt händer det. Kanske är den stora omorganisationen här. Eller så behöver ni en ersättare på del- eller heltid i samband med rekrytering, sjukdom, föräldraledighet eller tillfällig arbetstopp. Gärna så fort som möjligt.

Oavsett anledning så kan Aspia snabbt se till att ni får en interimskonsult på plats inom områden som ekonomilön och HR. Helt baserat på era egna önskningar och behov.

Varför Aspia?

 • Rikstäckande konsultnätverk

 • Bred kompetens

 • Kvalitet och uppföljning

Ekonomi / Finance

Behåll tempot och konkurrenskraften. Förstärk ekonomiavdelningen med en erfaren:

Illustration av mynt i hand

Lön / Payroll

Lönekonsulter med expertis inom Payroll. Exempel på roller som vi tillsätter är:

 • Lönechef
 • Lönespecialist
 • Löneadministratör
 • Projektroller
Illustration av Aspias värdeord "together"

HR

Behöver du förstärkning på din HR-avdelning? Vi har konsulter som kan tillsätta roller så som:

 • HR-administratörer
 • HR Business Partner
 • HR-specialister
 • HR-chefer
Panduro tar hjälp av Aspia med bokföring

Kundcase

Panduro tar hjälp av Aspia

Efter att Panduro såldes, behövde deras finansavdelning snabbt ny personal. Lösningen? En Aspia-interimskonsult som inte bara tar hand om bokföringen, utan också effektiviserar företagets processer.

Läs hela caset

Så funkar det när du anlitar en interimskonsult från Aspia

Kravprofil

Vi möts för att tillsammans gå igenom vilka förväntningar ni har på konsulten. Som arbetsuppgifter, befogenheter och system.

Matchning

Utifrån svaren på våra frågor försöker vi nu hitta den bästa konsulten för just er verksamhet. Finns inte rätt konsult i vårt eget stall, letar vi vidare i vårt stora underkonsultnätverk.

Intervju

Här får ni en eller flera utvalda konsulter presenterade för er. Under intervjun får ni chansen att ställa frågor och bedöma om personen är rätt för just er.

Avtal

Den valda konsulten kontrakteras och uppdraget kan starta.

Så säkerställer vi kvalitet i våra uppdrag

Interimsuppdrag är tidsbegränsade därför är det viktigt att kvaliteten hålls och att uppdragen avslutas på ett strukturerat sätt.

För att säkra att kvaliteten hålls, följer vi upp arbetet som konsulten utfört. Vi arbetar enligt Reko vilket innebär att vi har rätt till den information och dokumentation som krävs för att i efterhand kunna kvalitetskontrollera uppdraget. En trygghet för våra kunder.

När kontraktet löpt ut och uppföljningen är klar, avslutas uppdraget. 

Två män skakar hand efter att ha genomfört en ägarkoll

Så snabbt går det att tillsätta en interimskonsult

En av de vanligaste frågorna vi får när det kommer till interimskonsulter är hur snabbt det går att tillsätta en. Oftast är läget mer eller mindre akut för våra kunder och det här har vi både stor förståelse för och lång erfarenhet av.

En stor del av vårt jobb går ut på att leta, intervjua, lära känna och hålla kontakt med tänkbara konsulter. Det här gör att vi hela tiden arbetar proaktivt och därmed ligger steget före.

När en kund hör av sig till oss är det inte ovanligt att vi har ett par konsulter i åtanke redan när vi avslutar samtalet. Vår långa branscherfarenhet och det faktum att majoriteten av oss själva är ekonomer eller specialister gör att vi snabbt kan sätta oss in i våra kunders utmaningar. Lägg där till att vår underkonsultportal består av över 1 000 konsulter utspridda över hela landet.

Exakt hur snabb processen att anlita en interimskonsult kan vara beror främst på två saker:

 • hur komplext uppdraget är
 • hur mycket tid ni själva har för de möten som krävs

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter och beskriv den roll du söker så bokar vi in en tid som passar dig.

Därför skall du anlita en interimskonsult från Aspia

Kvalitet

Vår samlade expertis sträcker sig över många branscher och typer av uppdrag. De flesta av våra interimskonsulter har lång erfarenhet inom sina respektive roller och alla har ett starkt driv att vara just konsulter.

Kompetens

Vi gör alltid en tydlig överlämning när uppdraget är slut. På så sätt kan ditt företag gå ännu starkare genom alla tänkbara förändringar. Dessutom får du tillgång till hela vår samlade expertis när du anlitar en konsult från oss.

Flexibilitet

Vi hjälper dig snabbt att tillsätta roller på hel- eller deltid, för ett långt eller kort uppdrag. Vi ser till att hitta en lösning baserat på din verksamhet och era behov. 

Auktoriserade av FAR och SRF

Många av våra ekonomikonsulter är auktoriserade av FAR. De flesta av våra lönekonsulter är auktoriserade av branschorganisationen SRF. Vi följer också Reko, den svenska standarden för redovisnings- och lönetjänster.

4 saker att tänka på när du anlitar en interimskonsult

Agera snabbt. Utnyttja din konsult fullt ut. Och skilj på fast och tillfällig anställning. När det är dags att anlita en interimskonsult finns några saker som är extra viktiga att tänka på.

Iren Sayar, Interim Consulting, tipsar:

1. Agera snabbt

Interimskonsulter är sällan tillgängliga en längre tid. Och duktiga personer försvinner snabbt. Viktigt att tänka på när du får en konsult på förslag är att respondera snabbt. Se därför till att du har tid när processen drar igång.

2. Nyttja konsulten fullt ut

Många av våra konsulter har sett flertalet branscher och system. Det kan du dra nytta av. Varför inte se konsulten som en möjlighet att göra en kompetensinjektion?

Konsulter är oftast inte förvaltande typer. De vill förbättra och förändra. Kanske kan ni få ut mer än vad ni först hade tänkt er? Finns det någon process att se över? Något som skulle kunna automatiseras? Det är alltid extra roligt när våra kunder kommer tillbaka och har fått mer än de förväntat sig.

3. Skapa rätt förutsättningar

Rätt förutsättningar är A och O för att din konsult snabbt ska kunna komma igång och börja leverera. Att ha tänkt igenom onboardingen och mottagandet vinner ni mycket på. Att rätt utrustning finns på plats och att personen kommer in i alla system är några av grundförutsättningarna.

4. Skilj på fast anställd och konsult

Mitt fjärde tips är snarare en uppmaning om att undvika en ganska vanlig fälla. Många gånger när man står inför att anlita en konsult så tänker man att det är en långvarig rekrytering. En konsult tillbringar oftast en förhållandevis kort tid på ett företag. Och fokus kan lätt hamna fel. Fundera därför på vad som är det viktigaste för konsulten att åstadkomma. Kanske är det viktigare att personen är expert på ett visst system snarare än att denna älskar att åka skidor som resten av kontoret.

Jobba som underkonsult

Låt oss hitta uppdragen åt dig som är egen konsult

Registrera dig i vårt konsultnätverk Interim@Aspia så matchar vi uppdrag som passar dig inom ekonomi, lön eller HR. Men det är inte allt – tidrapporter och fakturering sker automatiskt, och du får tillgång till kompetensutveckling på en rad olika områden.

Läs mer och registrera dig

Har du behov av en interimskonsult?

Hör av dig till oss och beskriv den roll du söker så kontaktar vi dig inom kort.