Aspia och Accountor Outsourcing går samman och blir Nordens ledande affärspartner inom teknikdrivna tjänster för redovisning, lön, skatt och rådgivning

Aspia och Accountor Outsourcing går samman och blir Nordens ledande affärspartner inom teknikdrivna tjänster för redovisning, lön, skatt och rådgivning 800x800

Aspia (“Aspia” eller “företaget”), Sveriges ledande affärspartner inom redovisning, lön, skatt och rådgivning, meddelar i dag att man har ingått avtal om att förvärva Accountor Outsourcing, en betydande aktör i Norden.


2024-06-04

Förvärvet kommer att göra Aspia till den obestridda ledaren i Norden och är ett naturligt steg i företagets tillväxtstrategi, som syftar till att expandera och stärka sin position i Norden samt öka sin europeiska närvaro. De båda verksamheterna har marknadsledande positioner på sina respektive hemmamarknader Sverige och Finland och tillhör också toppskiktet i både Norge och Danmark. Förvärvet kommer gynna samtliga kunder i och med ett bredare erbjudande och möjligheter till ökade investeringar i automatisering och digitalisering.

Nu fortsätter tillväxtresan på flera marknader och inom olika tjänsteområden, med utökad kapacitet på digitala plattformar.

"Ett plus ett blir verkligen tre i det här fallet när dessa företag slår samman sina styrkor för att skapa en dynamisk, gemensam plattform för tillväxt och innovation. Genom att kombinera Aspias expertis och marknadsledande position i Sverige med Accountor Outsourcings gedigna erfarenhet i Finland och andra regioner, blir vi den ledande aktören i Norden. Detta visar tydligt att vi menar allvar med vår ambitiösa expansionsresa.", säger Ola Gunnarsson VD och koncernchef för Aspia. ”Vi lägger nu grunden för fortsatt tillväxt i Norden och Europa med en optimal kombination av människor och teknik.”

Niklas Sonkin, VD och koncernchef för Accountor Group är lika positiv: ”Försäljningen är ett bevis på Accountors strategiska inriktning mot att optimera sin affärsportfölj och fokusera på kärnområden där de kan tillföra mest värde. Vi tror att Aspia är den perfekta hemvisten för vår outsourcingverksamhet, med tanke på deras goda rykte och engagemang för kundernas framgång. Vi är oerhört stolta över den resa som Accountor Outsourcing har gjort, och det här förvärvet är ett kvitto på medarbetarnas hängivenhet och hårda arbete.”

Förvärvet är föremål för vissa villkor och förväntas slutföras inom kort.

För mer information, kontakta;

Group CEO Ola Gunnarsson, Aspia, tel. +46 (0)10-252 49 94, email: ola.gunnarsson@aspia.se  
CMO Pia Törnqvist, Aspia, tel +46 (0)70-689 76 59, email: pia.tornqvist@aspia.se

President and CEO Niklas Sonkin, Accountor, tel. +358 44 410 3570, email: niklas.sonkin@accountor.fi
CMO, Katarina Ylikorkala, Accountor, tel: +358 50 3870635, email: katarina.ylikorkala@accountor.fi

Aspia
Aspia är den ledande affärspartnern inom teknikdrivna tjänster för redovisning, lön, skatt och rådgivning i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig. Vi tror på framgång och mest på att företag ska få ägna sig åt det dom är bäst på. Så hjälper vi till med resten.

www.aspia.se

Accountor
Accountor är specialiserad på lösningar och mjukvara för ekonomi och HR. Koncernen sysselsätter cirka 2 300 experter i sex länder. Företagets mission är att hjälpa kunderna utnyttja den modern tekniken och digitaliserings möjligheter i sitt dagliga arbete. Accountor är med i FN:s Global Compact-initiativ och följer dess principbaserade syn på ansvarsfullt företagande. Koncernen har sitt huvudkontor i Esbo, Finland

www.accountor.com


Presskontakter

Porträtt av Pia Törnqvist

Pia Törnqvist

CMO

0706 89 76 59

Porträtt av Pia Törnqvist

Pia Törnqvist

CMO

0706 89 76 59

Logotyper för nedladdning: