Aspia utser Jens Wikman till ny Chief Financial Officer

Aspia utser Jens Wikman till ny Chief Financial Officer 800x800

Jens Wikman är utsedd till ny CFO för Aspia, en av Sveriges ledande affärspartner inom redovisning, lön och skatterådgivning samt andra företagsnära tjänster.


2020-06-10

Jens Wikman kommer närmast från Euromaint Rail AB där han har arbetat sedan 2012, de sex senaste åren som CFO för Euromaint Group.  Dessförinnan har han haft finansiella roller inom bolag som Sulzer, PWC och Deloitte.

Jens kommer ingå i Aspias ledningsgrupp och rapportera till CEO Ola Gunnarsson.  Jens tillträder sin tjänst senast i november 2020.

Christer Karlsson, Aspias nuvarande CFO, meddelade tidigare i år att han önskade avsluta sin tjänst för att istället återgå till sitt arbete som konsult och styrelseledamot. Christer stannar kvar tills Jens tillträder under hösten för att säkra en stabil överlämning. 

”Jag är mycket glad att vi kan välkomna Jens till Aspia och vår ledningsgrupp. Jens har en gedigen finansiell erfarenhet och profil som passar väl in i Aspias kultur. Han stärker bolagets ledning och tar en viktig roll i vår fortsatta utveckling. Vidare är jag glad över att få ha kvar Christer Karlsson som konsult i bolaget, då han av tidsskäl inte kan engagera sig i samma omfattning som förut och därför valt att sluta som CFO”, säger Ola Gunnarsson, CEO på Aspia.  

”Jag ser verkligen fram emot att börja på Aspia. Det känns mycket stimulerande att komma till ett företag i förändring och att få medverka och ta en aktiv roll tillsammans med finansteamet i den fortsatta utvecklingen av Aspia som Sveriges främsta affärspartner”, säger Jens Wikman 


För mer information:

Pia Törnqvist

CMO
pia.tornqvist@aspia.se

070-689 76 59


Aspia är en ledande affärspartner som hjälper företagare och beslutsfattare med redovisning, lön och HR, rådgivning och skatt med 1 400 medarbetare på ca 70 kontor i Sverige och närvaro i Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig. Vi tror på framgång och mest på att företagare ska få ägna sig åt det dom är bäst på. Så hjälper vi till med resten. Mer information om oss finns på https://www.aspia.se/.

Presskontakter

Porträtt av Pia Törnqvist

Pia Törnqvist

CMO & CHRO

0706 89 76 59

Porträtt av Pia Törnqvist

Pia Törnqvist

CMO & CHRO

0706 89 76 59

Logotyper för nedladdning: