2018-08-22

Aspia, en av Sveriges ledande leverantörer av företagsnära tjänster, förvärvar lönespecialisten DLN Payroll Services. Aspia breddar därmed sitt löneerbjudande och etablerar sig i Norge, Danmark och Finland.

Aspia, tidigare en del av PWC men sedan den 1 juli ett helt fristående företag, är en av Sveriges ledande leverantörer av företagsnära tjänster. Företaget har idag 1100 anställda och en omsättning överstigande 1 miljard kronor. Förvärvet av den nordiska lönespecialisten DLN Payroll Services är en förstärkning av Aspias löneerbjudande, och väntas slutföras i slutet av september. Samtidigt planeras för en sammanslagning med KPMG:s 300 medarbetare inom redovisning och lönehantering. I och med det kommer Aspias nordiska löneerbjudande att bestå av 170 specialister.

– Aspia ska leda digitaliseringen och tjänsteutvecklingen inom affärsnära tjänster för Sveriges företagare. Det är fantastiskt roligt att vi får ytterligare förstärkning och nordisk räckvidd genom DLN som har verklig spetskompetens, högt engagemang och starka kundrelationer inom just löneområdet. Med DLN tar Aspia första steget in i de nordiska länderna, säger Magnus Eriksson, vd för Aspia.

DLN Payroll Services har verksamhet i Norge, Finland, Danmark och Sverige. Företaget har ett 40-tal medarbetare och levererar lön till ca 200 företag. DLN kommer att integreras i Aspias varumärke och erbjudande.

– Jag är mycket stolt över DLN:s resa. Vi har visat att framgång handlar lika mycket om digital spetskompetens som nära, starka relationer till kunderna. Nu ser jag stora möjligheter för oss som en del av ett större sammanhang, att fortsätta utvecklas tillsammans med en aktör som har så höga ambitioner som Aspia, säger Hans Hedqvist, vd för DLN.

Förvärvet av DLN Payroll Services förväntas slutföras i slutet av september.

För mer information:

Anna Bergstedt, kommunikationsansvarig Aspia,
+46 709 29 34 31, anna.bergstedt@aspia.se

Hans Hedqvist, vd DLN Payroll Services,
+46 768 82 11 00, hans.hedqvist@dlnps.com

 

“Det är fantastiskt roligt att vi får ytterligare förstärkning och nordisk räckvidd genom DLN, som har verklig spetskompetens, högt engagemang och starka kundrelationer inom just löneområdet”