Skeppsbron Skatt breddar skatteerbjudandet med Global Mobility Services

Skeppsbron Skatt breddar skatteerbjudandet med Global Mobility Services 800x800

Skeppsbron Skatt som är en del av Aspia, lägger till Global Mobility Services till sitt erbjudande. Anders Lagerholm, en av Sveriges främsta experter inom komplexa mobility-frågor, startar upp ett nytt och efterfrågat tjänsteområde kopplat till personbeskattning och utlandstjänstgöring. Han kommer närmast från Deloitte i Malmö.


2019-05-17

Det är ett tungt namn som Skeppsbron Skatt rekryterar i Anders Lagerholm. Han har många års erfarenhet av att arbeta med frågor kopplade till internationellt verksam personal och kring skatt, ersättning, förmåner, pensioner och lön. Anders är även specialiserad inom området socialförsäkringstillhörighet och pendlare i Öresundsregionen.

– Det här innebär att Skeppsbron Skatts och Aspias kunder får tillgång till ett ännu bredare erbjudande genom den allra främsta expertisen inom mobilityfrågor, säger Mac Berlin, partner och skattechef på Skeppsbron Skatt.

Anders Lagerholm kommer att starta upp och driva ett helt nytt och efterfrågat tjänsteområde med ett team specialiserat på personbeskattning och utlandstjänstgöring. Teamet kommer bistå både arbetsgivare och arbetstagare.

– Att få vara delaktig i uppbyggnaden av ett nytt tjänsteområde i Skeppsbron Skatt som befinner sig i en spännande expansiv fas lockar mig, men även att få arbeta med renodlad skatterådgivning utan att begränsas av det hav av oberoenderegler som gäller för rådgivare i en revisionsfirma, säger Anders Lagerholm.

Visionen är att enheten ska växa med ytterligare 1–2 mobilityspecialister under sensommaren 2019. Kunder kommer att kunna få hjälp med såväl inhemsk som gränsöverskridande personbeskattning samt socialförsäkringstillhörighet, till exempel skattskyldighet och dubbelbeskattningsavtal.

–  Skeppsbron Skatts verksamhet utvecklas hela tiden. Sammanslagningen med Aspia förbättrar erbjudandet till marknaden och vi står inför en kraftig expansion. Vi kommer att bredda vårt utbud av kvalificerade rådgivningstjänster och detta skapar behov av nya kompetenser men också utvecklingsmöjligheter för våra nuvarande medarbetare. Att ha Anders och hans specialistkompetens hos oss är ett lyft både för våra kunder och medarbetare, fortsätter Mac Berlin.

­– Sedan starten i juli 2018 har Aspia satsat hårt på att utveckla och förstärka sitt tjänsteerbjudande. Med Anders Lagerholm på plats utökar vi med ett nytt och efterfrågat skatteerbjudande, nämligen Global Mobility Services.

Anders Lagerholm började på Skeppsbron Skatt den 13 maj 2019.           

 


För mer information, kontakta:
Therése Østergaard, Teamleader Skeppsbron Skatt Malmö, 073 640 91 51 therese.ostergaard@skeppsbronskatt.se
Mac Berlin, Partner, Skattechef Skeppsbron Skatt, 073 640 91 55 mac.berlin@skeppsbronskatt.se
Anna Bergstedt, kommunikationsansvarig Aspia, 0709-29 34 31, anna.bergstedt@aspia.se

 


Skeppsbron Skatt är en del av Aspia och är Sveriges största oberoende skattekonsultföretag med ca 55 medarbetare i Stockholm och Malmö. Vi är ledande experter inom svensk och internationell företagsbeskattning samt mervärdesskatt och riktar oss till stora och medelstora företag i alla branscher. Vi är dedikerade att med högsta kvalitet tillhandahålla tydliga och användbara skatteråd till våra kunder. Skeppsbron Skatt ingår i den internationella oberoende organisationen Taxand som för närvarande omfattar över 2000 skattekonsulter i ca 60 länder. Läs mer på www.skeppsbronskatt.se.

Aspia är en ledande företagspartner som erbjuder redovisning, lön och HR, rådgivning och skatt med 1 450 medarbetare på drygt 70 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig. Vi tror på framgång och mest på att företagare ska få ägna sig åt det dom är bäst på. Så hjälper vi till med resten. Mer information om oss finns på https://www.aspia.se/.

Presskontakter

Thumbnail av pressbild på Anna Bergstedt

Anna Haglund

Kommunikationsansvarig

0709-29 34 31

Thumbnail av pressbild på Anna Bergstedt

Anna Haglund

Kommunikationsansvarig

0709-29 34 31