Aspia rekryterar specialist inom komplexa redovisningsfrågor

Aspia rekryterar specialist inom komplexa redovisningsfrågor 800x800

Aspia spetsar erbjudandet ytterligare genom att rekrytera en redovisningsspecialist med kompetens inom de mest komplexa regelverken kring redovisning. Marcus Johansson kommer närmast från PwC och Bokföringsnämnden.


2019-04-30

Det är en namnkunnig redovisningsspecialist som Aspia rekryterar i Marcus Johansson. Han har mångårig erfarenhet och särskild expertis inom bland annat bokföringslagen, K2, K3, koncernredovisning samt fusioner.  I Aspia kommer Marcus bland annat att stötta företagets redovisningskonsulter och kundansvariga med rådgivning i komplexa redovisningsfrågor samt vidareutbildning och kompetensutveckling.

– Det som lockar mig med Aspia är nybyggarandan och att kunna vara en del av hela kedjan, inklusive rådgivningen och vidareutvecklingen av Aspias totala erbjudande. Redovisningsfrågor blir allt mer komplexa och affärsavgörande, och det är väldigt motiverande för mig att få vara en del av lösningen för så många av Sveriges företagare, säger Marcus Johansson.

Under sensommaren växer enheten med ytterligare två redovisningsspecialister, och Aspia kommer därmed att kunna hjälpa till med allt från bokföring till årsredovisningar enligt K2, K3 och IFRS/RFR2. Kunder kommer även att kunna få hjälp med IFRS-konverteringar. Utöver detta får Aspia en unik kompetens när det gäller redovisning inom offentlig sektor genom att Marcus är ledamot i Rådet för kommunal redovisnings expertgrupp.

Sedan starten i juli 2018 har Aspia satsat hårt på att utveckla och förstärka sitt erbjudande av affärsnära tjänster, bland annat inom lön, affärsrådgivning och skatt. Nu höjer de alltså nivån på sitt redovisningserbjudande ytterligare.

– Aspia har moderniserat och professionaliserat redovisningsrådgivningen i Sverige på ett imponerande sätt. Här finns Sveriges bästa redovisningskonsulter och de ska förstås ha tillgång till branschledande expertis. Att ha Marcus och hans specialistkompetens hos oss är ett lyft för både kunder och medarbetare, säger Erik Källås, regionchef på Aspia.

Marcus Johansson tillträdde tjänsten den 23 april 2019.


För mer information, kontakta:
Anna Bergstedt, kommunikationsansvarig Aspia, 0709-29 34 31, anna.bergstedt@aspia.se
Marcus Johansson, 076 611 77 84, marcus.johansson@aspia.se


Presskontakter

Porträtt av Pia Törnqvist

Pia Törnqvist

CMO & CHRO

0706 89 76 59

Porträtt av Pia Törnqvist

Pia Törnqvist

CMO & CHRO

0706 89 76 59

Logotyper för nedladdning: