IFRS-specialist, Stockholm

Stockholm

Vill du arbeta med IFRS-frågor både i teori och praktik? Gillar du konsultrollen och blir glad av att diskutera redovisningsfrågor med engagerade och trevliga kollegor? Missa då inte att söka dig till Aspia och möjligheten att bli en del av såväl Aspia som gruppen med redovisningsspecialister.

Redovisningsspecialisterna (RS) är en del inom Aspias affärsområde Accounting. Vi ser en ökande efterfrågan av rådgivning inom IFRS och behöver nu förstärka gruppen och vi söker därmed en redovisningsspecialist med inriktning mot IFRS-regelverket.

Om Aspia och Redovisningsspecialisterna

Redovisningsspecialisterna är en avdelning som arbetar med rådgivning i redovisnings-och finansiella rapporteringsfrågor. Gruppen redovisningsspecialisterna består i dagsläget av 3 personer med målet att växa då vi ser en ökad efterfrågan av våra tjänster både inom svensk redovisning samt IFRS.

Är du en av dem som vill vara med och bygga vår avdelning? I din roll kommer du att arbeta i team med kollegor, ofta tillsammans med kollegor inom andra kompetensområden exempelvis skatt, allt för att skapa bästa möjliga rådgivningsleverans till våra kunder. Du förväntas ta ansvar för dina uppgifter och självständigt utföra dessa och inhämta stöd vid behov. Rådgivningsrollen är spännande och utvecklande men också utmanande i form av ständiga förändringar och deadlines. Som del av vår grupp inom Redovisningsspecialisterna kommer du att arbeta med rådgivning inom främst följande områden:

· Stöd internt i specifika redovisningsfrågor: Vi bistår våra kollegor internt på Aspia såväl som våra kunders ekonomifunktioner i specifika redovisningsfrågor. Det kan vara frågor kring finansiell rapportering, förvärvs- och koncernfrågor, incitamentsprogram mm.

· Extern finansiell rapportering: Vi bistår våra kunder vid upprättande av externa finansiella rapporter såsom årsredovisningar och delårsrapporter i syfte att supportera regelefterlevnad och värdeskapande rapportering.

· Redovisningsförändringar och konverteringar: När nya IFRS ska implementeras eller när ett bolag byter regelverk bistår vi våra kunder i ett konverteringsprojekt där skillnader mellan regelverken analyseras. Exemplifierat kan det innebära en övergång från K3 till IFRS inför en planerad IPO.

· Utbildning: Som medarbetare inom Redovisningsspecialisterna kommer du att ha möjlighet att delta som föreläsare inom såväl interna som externa utbildningar.


Din profil

Vi tänker oss att du idag arbetar med kvalificerade redovisningsfrågor och finansiell rapportering inom IFRS på ett stort eller medelstort bolag. Eller så är du kanske redan i en konsultroll och vill ta steget mot en specialistroll.

Du har arbetat med IFRS praktiskt och teoretiskt under ett antal år. Du har tidigare erfarenhet från konsultrollen exempelvis som auktoriserad redovisningskonsult eller revisor. Du har god insyn i regelverket och är van att praktiskt hantera konsolideringar, förvärvsanalyser, finansiella rapporter mm.

Kvalifikationer för tjänsten:

· Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom redovisning och finansiell rapportering med inriktning IFRS

· Erfarenhet av att leda och delta i projekt inom redovisning och finansiell rapportering.

· God skriftlig förmåga

· Svenska och engelska flytande i tal och skrift.

· Akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning/finansiell rapportering

Några snabba

 • Ort:

  Stockholm
 • Område:

  Rådgivning
 • Omfattning:

  Heltid
 • Sista ansökningsdatum:

  2020-11-30

Kontaktperson
Marcus Johansson
marcus.johansson@aspia.se

Ansök idag!

Ansökan

Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan innehållande CV. Urval och intervjuer sker löpande.

För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Marcus Johansson, marcus.johansson@aspia.se.

Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner

Förstärkt föräldrapenning

Tjänstepension enligt kollektivavtal

Friskvårdsbidrag

Fokus på kompetensutveckling

Årsarbetstid som ger flexibilitet

Förebyggande hälsoförsäkring

Den bästa tiden i din karriär

Möjligheterna är oändliga och ambitionerna stora – hos oss har du stora utvecklingsmöjligheter. Genom det arbete du gör och får ta ansvar för, genom dialogen med dina kunder och kunniga kollegor och genom tydlig utvecklings- och utbildningsplanering.

Vårt arbetssätt ligger i framkant och vi utvecklar hela tiden våra digitala tjänster så det känns modernt, kul och effektivt att jobba hos oss. Du får jobba i ett marknadsledande tillväxtbolag med stora möjligheter till en spännande framtid, samlad expertis kring företagande och närhet till bred kompetens och specialister.

Vi sätter människan i centrum och ger dig möjlighet att förverkliga dina drömmar. Vi vill att du som medarbetare ska ha den bästa tiden i din karriär på Aspia och vi måna om att arbetsliv och privatliv ska funka ihop så att vi, människa och bolag, växer sida vid sida. Hälsa och välmående är något vi värderar högt därför är en flexibel vardag, kollektivavtal och bra förmåner en självklarhet för oss. Vi arbetar ständigt för att skapa en hållbar miljö för våra anställda, idag och imorgon och tillsammans.

Läs om hur det är att jobba på Aspia